Friday, April 2, 2010

KEJOHANAN HOKI MSSD PETALING PERDANA 2010

SMK Bandar Puchong Jaya (A) telah menjadi tuan rumah untuk Kejohanan Hoki MSSD tahun 2010 telah berlangsung pada 22-25/03/2010, 29-30/03/2010 dan akan berakhir pada hari Khamis depan 8/4/2010. Kejohanan hoki ini telah berlangsung di Stadium Hoki Pandamaran, Klang. Seramai 13 orang guru telah ditugaskan bagi menjayakan kejohanan ini. Antaranya En. Gopal, En. Nawi, En. Zakaria, En. Nazri, En. Rasyid, Pn. Zamzarina, Pn. Widad, Pn. Zaikiah dan beberapa orang guru lagi. Selain itu juga seramai 14 orang pembantu pelajar yang terdiri daripada pemain hoki sekolah bertanggungjawab untuk membantu kerja-kerja pengelolaan.

SMKBPJ(A) telah menghantar pasukan perempuan dan lelaki untuk menyertai kejohanan hoki tersebut. Setelah cabutan undi dibuat pasukan lelaki berada dalam kumpulan D bersama-sama SMK Pusat Bandar Puchong, SMK Subang. SMK SEK. 11 Shah Alam dan SMK SEK 3 Bandar Kinrara. Pasukan Perempuan pula berada dalam kumpulan C bersama-sama SMK Teknik, Shah Alam, dan SMK Seafield.

Pasukan hoki(P) mendapat keputusan seri apabila menentang SMK Teknik, S.A. dan kalah penalti dengan agreget 1-0 dan keputusanya pasukan sekolah kita naib johan kumpulan dan akan bertemu johan kumpulan A.Manakala pasukan lelaki menang 3 perlawanan dan kalah 1 perlawanan. Pasukan sekolah (L) telah mengalahkan SMK Pusat Bandar Puchong 1-0, SMK Subang 3-0, SMK Seksyen 3 dengan agreget 3-0.

Keputusannya kedua-dua pasukan sekolah telah pergi ke suku akhir. Walaubagaimana pun pasukan sekolah telah terkandas untuk pergi ke separuh akhir. Pasukan hoki (P) kalah dengan SMK Bandar Sunway (johan tahun lepas) dengan agreget 0-3. Pasukan hoki (L) pula kalah dengan SMK USJ23 dengan agereget 0-3 juga.

Walaubagaimanapun, kami selaku jurulatih sekolah berbangga dengan prestasi pasukan hoki sekolah. Ini kerana pemain sekolah kita kebanyakannya terdiri daripada pelajar tingkatan 2 dan 3 berbanding sekolah-sekolah lain yang pemainnya terdiri daripada pelajar tingkatan 4 dan 5. Pelajar sekolah kita mendapat asas kemahiran dalam hoki di sekolah menengah dan masih baru dalam permainan hoki ini berbanding pelajar sekolah lain yang mendapat asas permainan hoki ini bermula dari sekolah rendah. Semoga pasukan kita akan berusaha lagi untuk mencapai kemenangan pada kejohanan akan datang. Caiyok. caiyok..caiyok..

p/s. gambar akan diupload kemudian. Line tk berapa ok.. hehehehe.. sory

No comments:

Post a Comment